top of page
Hond met riem

Behandelingen

Knippen/Effileren

Bij deze behandeling wordt de vacht ingekort met behulp van een schaar. De vacht wordt netjes in model geknipt. Het model wordt afgestemd op het hondenras en op uw wensen.

Honden met een stevige of krullende vacht worden geknipt met een rechte schaar en honden met een zachte fijnere vacht worden geknipt met een effileerschaar.
 

Dit is een techniek die een erg mooi en natuurlijk effect geeft door middel van een uitdunschaar.

Scheren

Scheren is een techniek waarbij de vacht ingekort wordt door middel van een tondeuse, dit kan bijna op elke gewenste lengte.

 

Als een hond enorm in de klit zit, of zelfs vervilt is, dan ben ik genoodzaakt om uw hond korter te scheren. Uiteraard in goed overleg met het baasje. Dit is in het belang van de hond en de meest diervriendelijke manier.

Wassen

Verhaart uw hond regelmatig? Of is uw hond toe aan een lekkere verfrissende wasbeurt?
 

Dan is het ‘was uurtje’ ideaal!

 

Let op! Deze behandeling is alleen geschikt voor kortharige honden.

Tussenbeurt

Wanneer uw hond nog niet toe is aan een volledige trimbeurt maar u wilt toch dat hij er weer netjes bij loopt, kunt u een afspraak maken voor een tussenbeurt. Tijdens een tussenbeurt wordt hij gewassen, gedroogd, geborsteld en:

– de haren boven/rond de oogjes worden bijgeknipt zodat de hond weer een open blik krijgt
– de voetjes netjes rond geknipt
– de voetzooltjes uitgeschoren

– de liezen uitgeschoren
– de oren schoongemaakt of uitgeplukt – de nagels geknipt

 

Dan loopt uw hond er weer keurig bij!

Plukken

Honden met een ruwe vacht worden geplukt, dit houdt in dat de volgroeide harde haren uit de vacht verwijderd worden door het haar eruit te plukken.

Hierdoor krijgt de nieuwe vacht weer de ruimte om verder te kunnen groeien. De hond wordt alleen geplukt als de vacht plukrijp is. Als dit niet op tijd gebeurt kan de hond heel erg last krijgen van jeuk of irritatie van de huid.

Ontwollen

Bij ontwollen wordt de loszittende ondervacht verwijderd. Dit gebeurt door middel van grondig wassen met speciale ontwol shampoo en het gebruik van een speciale ontwol conditioner. Hierna blaas ik de hond droog met de waterblazer, waardoor de loszittende ondervacht eruit geblazen wordt. Als laatste wordt uw hond geborsteld om zo de laatste losse haren te verwijderen. Het is een zeer huid- en vachtvriendelijke methode waarbij alleen de loszittende ondervacht wordt verwijderd.

Zodra uw hond bij mij in de salon is zal hij/zij een complete trimbehandeling naar vachttype krijgen. Tijdens deze behandeling zal ik uw hond wassen, drogen en de vacht in model brengen. Daarnaast controleer ik de oren en indien nodig maak ik ze schoon of pluk ik ze uit. Ook worden altijd de nagels geknipt.

 

Zodra de metamorfose klaar is bel ik u op zodat u uw hond weer kunt ophalen.

bottom of page